mandag 11. juni 2012

Monday I'm in love!


Første mandag etter ferien. Inget godt skjer den dagen. 

Fredag 8 juni...
Mandag 11 juni...

Du skjønner tegninga allerede da vekkerklokken ringer 05:15 og det første du gjør er å tråkke på katta på vei ut av sengen og rive ned myggnettingen i vinduet. I ørska minnes du vagt at du ikke har katt, og lurer i ditt stille sinn på hva i alle dager for noe loddent og kaldt som er plassert mellom tærne dine, mens du med tunnellsyn og stablende skritt desperat prøver å bane deg vei mot kaffetrakteren med støttehjelp fra veggene.

Et minutt senere brummer kaffetrakteren trygt og ene øyet er nå nesten helt åpent. Så finner du myggstikket. Der hvor du ikke vil ha et myggstikk. Eller noe som helst klokken 05:17 på morgenen for den del... Nydelig.Kaffekoppen og myggantastet kropp finner veien inn i dusjen.  Øye nummer to som nå kommet seg til myse-stadiet lander så gjennom dusjstrålene på århundrets maurmotorvei som i et forrykkende tempo beveger fra vifta på veggen og rett ned i den meterhøye haugen med rene klær oppå vaskemaskinen... Flott, det er vår ja! Mygg, maur og mandag. Og klokken er bare 05:22...

Men så gikk det raskt i riktig retning.

Jeg rakk så vidt å komme meg på jobb før jeg mottok en mail hvor jeg ved hjelp av en mirakelpille ble lovet flat mage og fast rumpe. Men hva har jeg egentlig for garantier at jeg ikke får flat rumpe og fast mage? Er det en pil med "denne siden først" i den ene enden av pilla? Og om jeg bommer og klarer å svelge den på tvers, får jeg flate pupper da? Kanskje i tillegg lange? Eller faste og fine men bakhodet blir helt flatt? I tillegg lurer jeg litt på hvor jeg skal putte den Viagra’en de ville legge ved på kjøpet hvis jeg svarte ila. 24 timer. Jeg er bittelitt skeptisk siden den knasende lyden fra kne og rygg sier meg at jeg er stiv nok om mårran fra før... 
Jeg tror jeg ved første beste anledning må finne meg tid til å forfatte en lang mail til den indiske produsenten med spørsmålene mine som jeg føler sprenger i brystet mitt. .

På vei hjem fant en middelaldrende mann med wonderbaum i frontruta og sneip i munnviken det godt å sørge for at høyrereglen ble overholdt i rundkjøringen jeg kom kjørende igjennom. (ja, for han klarte med få og enkle bevegeler og lyder å forklare meg om den berømte rundkjøring-høyrereglen som jeg så forsmedlig har gått glipp av i mine år som bilfører)  Ved å kaste seg inn i den foran meg slik at jeg måtte bråbremse og se dumt på han mens jeg klødde litt på myggstikket. Heldigvis hentet han seg raskt inn og klarte å sjarmere meg i senk.

-"Forbanna fitte! Du sku ha vært pult! Kjerring... *blunk, blunk, flir og sexy tungebevegelse rundt sneipen*

 Jeg klarte å beholde klærne på. Forbløffende selvkontroll.

Jeg vurderte et sekund å traske over til han og fortelle at jeg HAR blitt pult i de tidlige morgentimer. Av en mygg, og at jeg mistenker han for å ha vårt på tur til Thailand og smittet meg med noe faenstyg siden jeg klør som en flatlus på speed...
  
Men fant ut at det mest sannsynligvis ville ha vært helt i hans gate det mest sexy han hørt i år. Så jeg kjørte heller hjem. Og klødde på myggstikket.


Mandager er noe for seg selv. Og mandager etter ferien noe som strider mot opptil flere internasjonale menneskerettslover og humanitære lover.

Og skulle du bli stukket av en mygg i sommer, så kan du bare hilse han å si at jeg ikke hadde lyst at han skulle ringe meg uansett!!!!!

Monday I’m in love…