tirsdag 18. desember 2012

Å Jul med din glede!

Midt i førjulsstressen må vi ikke glemme de små gleder og å samle tankene våres rundt hva det hele egentlig handler om. For alt må ikke dreie seg om julekaker, gløgg og strikkede tøfler. La oss slå et slag for de viktige tingene midt i hele den glitrende stasen, og du skal se jula blir enda litt finere.

For eksempel, ikke kjims av den ustyrlige gleden av å ta av BH'n etter endt arbeidsdag.

13 timer innsperret i en tvangstrøye av speiler, bånd, hemper og kløende merkelapp, som klemmer, squeezer, dytter, klyper, gnager og lugger (?!?!?)  Et lite stykke av himmelen åpenbarer seg da ytterdøra smeller igjen, skoene sparkes av og bh'n fyker gjennom rommet. Hurray for free boobies!


Ta et avbrekk fra duften av nellik, granbar, anis, kanel og safran, og marinér nesen i duften av stekt hvitløk som freser i pannen. Hva kan egentlig slå det? Ja til hva som helst med hvitløk i advent! Hurray for min kyllinggryte som holder folk på armlengdes avstand i en uke og skreller tapetene av veggen. Utrolig effektiv prevensjon i tillegg. To fluer osv...


Tiss i dusjen. Føles litt bad på en god måte, sant? Noen skal uansett ta julevasken i løpet av et par dager. La det stå til. Bare sørg for at det ikke er du som skal ta den. Da er det bare utrolig dumt...Du har antageligvis alltid hatt lyst å kle deg naken, surre deg inn en rød sløyfe og trappe opp på døra til daten/kjæresten/mannen/naboen, og overrekke en julegave du dagen til ære gjort litt ekstra flid med.
Tanken er utrolig god. For hva sprer vel mer glede enn personlige leveranser på julaften? Du er nå godheten selv!

Det anbefales i tilfelle at det i forkant dobbelsjekkes at mor, far, bror, tante og bestemor ikke ankommet kvelden før, og åpner døra. Greit at det er en del av tradisjonen at familien overbærer julegaveåpninga, men det gjelder strengt tatt ikke alle klapper...


Husk også på gamle tradisjoner, og samle familien rundt den tradisjonsrike boken, slik generasjoner før deg har gjort på julekvelden.

La stillheten spre seg imens far åpner første side, mens familien i andakt sitter i en ring. Larsons Gale Verden og Kapteinens jul kommer nå i tillegg i kjekke julehefter, slik at du slipper å bli sliten i skuldrene av å holde i samleboka. For våre svenske venner kan jeg tipse om at Hälge er alldeles strålende i år!

Utover dette gjenstår det som hvert år kun å advare mot glitter i julestjerna, pipebrann i julebusken, bitemerker i juleskinka og sur sennep i julelaksen.

God jul, og ta vare på dem du er glad i!

Lots of love