lørdag 19. november 2016

Visit Prærien - Besøk Sørums navle!

Som det velsmurte maskineri av en organisasjon i tiden vi er, ønsker vi i Visit Prærien å fortelle litt mer om plassen våres, de ulike severdighetene og de ulike oppleggene vi kjører gjennom året.

Prærien har et rikt og variert dyreliv

Grunntanken bak Visit Prærien er at vi er opptatt av turisme. Men ikke er så veldig glad i besøk. Egenlig. Noe som gjenspeiles i at parkeringsanlegget kun rommer 2 biler og opptil 3 sykler, eller 1 bil +5 sykler og inntil 5 høns. Og da administrasjonen selv benytter den ene parkeringen begrenses parkeringskapasiteten motsvarende.

I tillegg til den mangeårige og klassiske søndagsserveringen av vafler og rester av diverse melkepakker og juiceforpakninger samt de kjipe restene av gårsdagens smågodt, er selvplukk av egg nytt av året. Da rugekassene voktes av den svært hissige og mannevonde hønen Klara, utleveres et standardkit med plaster og 1 meter bandasje ved inngangen. Vi anbefaler gode joggesko og lue, da Klara kan fly. Overraskende godt. 

Yatzy og rødvin er en av mange spennende aktiviteter vi tilbyr

Av severdigheter er "gjenglemt tøffel med innflyttet musefamilie" under epletreet nytt av året, samt grevlingen Gustaf under terrassen. Gustaf er en rolig kar som i stort sett tar turismen med knusende ro, men vi hadde en liten insident i høst hvor han kamuflerte seg som løpende hund klokken 3 på natten i tussmørket, og løpte ned en ansatt som i overraskelsen av å bli treffet av et vogntog på 20 kilo istedenfor forventet hund på 2, rullet opptil 3 runder i gresset.

Vi ønsker med dette å flagge at Gustaf ser veldig dårlig, og har litt utfordringer med grovmotorikken som gjør at en joggetur mellom punkt A og B ikke gir rom for noen raske oppbremsinger eller smidige unnamanøvere hvis en turist skulle forvirre seg ut i treningsløypen hans i løpet av natten. 
Vis hensyn!

Vi serverer enkel middag hver dag gjennom hele året en gang mellom kl 17.10 og 23.30. Medbrakt kan nytes i alle fellesområder og vi anbefaler ofte en liten matpakke, da noe ventetid på ovennevnte middag ofte må forventes. Vi serverer retter fra det skandinaviske kjøkken med friske smaker av brent, salt og ketchup. Av drikkevarer kan du velge mellom vann, kaffe, Cola Zero og en flaske jordbær- og eple Snapple som kokken ikke har klart å bli kvitt de siste 6 måneder. Til tross for at den er blitt ført opp under våre beste anbefalinger på drikkekartet og hyppig anbefalt av serveringspersonalet hver dag. 

Kokken pøser ut kulinariske lekkerheter fra det skandinaviske kjøkken hver dag


Vi har gode overnattingsmuligheter. Oddetallsuker står Lego Suitten og Gaming Superior-rommet ledig, samt liten halvpart av standard queensize dobbeltseng i den private delen av hovedbygningen. Innkvartering i sistnevnte kun etter spesiell avtale. Vi har tidligere leid denne ut på flerårskontrakter men har siste året gått bort fra dette og lar den heller sto tom hvis kvalifiserte søkere eller potensielt faste gjester uteblir.

Vi har gode turmuligheter i hele prærieland, og faste organiserte turer som går fint å bli med på uten påmelding kl 06.45, 17.10 og 21.30 i ukedagene samt ca 12.00, 17.00, 21.00 og 00.00 i helgene. Hund, bæsjepose og flexibånd utdeles ved hovedinngangen. Dagens siste 2 turer i helgene kan kombineres med et glass Prosecco.

Vi håper alle finner noe de kan like her i Prærieland, og ønsker besøkende velkommen i vinter. Parkeringskapasiteten er dog dessverre ytterligere begrenset i vinterhalvåret grunnet administrasjonens stadig voksende forakt for snømåking, men vi tilbyr både spade og fyr i peisen for de gjester som ønsker å benytte selvbetjening i vårt parkeringsanlegg. 



Vi minner om at besøk fortrinnsvis bør meldes på forhånd for å unngå at kapasiteten sprenges, da vi har stor pågang av ungdommer om ettermiddagene i ukene og noe renhold og innkjøp i etterkant må beregnes.


Velkommen til Prærien!

Åsa Levina Andersson
Reiselivssjef
Visit Prærien


Vi tilbyr gratis kjeledyr til utlån
Stemningsbilde fra våre toalettfasiliteter
Vaktmesteren legger en kabel

Vedlikeholdsarbeid av uteområdene