torsdag 15. august 2013

Handlevogner, tamponger og Kamikaze...



Scene: Den lokale matbutikken. Klokken er fem. HUN sitter i kassen. Det er lang kø. Kun en kasse åpen.Vi har ingen steder å rømme...

Kassadamen. Personlig egenskap: Kommentere alle varer og være svært personlig. Og høylydt. Alle er litt redd for å gå i hennes kasse. Caps anbefales ved kjøp av mer kompromitterende varer enn muligens avisen.

Kunde 1.
Bleiepakke.
Kassadame: "Ja nå skal det jaggu skiftes bleier ja! De produserer en del de der små..."

Kunde 2.
Ber om en pakke Marlboro 100 (lange)
Kassadame:  "Er det ikke slik at de er sunnere de der? Så du på en måte lever lenger? Pga. filteret? Hvor mye røyker du om dagen egentlig? Hva er vanlig nå til dags?"

Kunde 3.
Smør og popcorn (undertegnede):
Kassadame.  "Nei men guuuuud, skal du lage popcorn nå! Det er jo så godt! Du pleier ikke å holde deg til lørdagen med slikt? Eller du tenker kanskje ikke at det er godteri du nei..."

Kunde 4.
65-årig, høy og noe mistenkelig mannlig dame.
Agurk, barberblader og en pakke tamponger...

Kunden foran meg i køen henger i skrekkblandet fryd igjen, ivrig lesende sin kvittering. Med et produkt påført. Nevnte Marlboro 100. Ja, de sunne som du ikke dør umiddelbart av.

Jeg bruker uhørvelig lang tid på å pakke sammen smøret mitt og popcorna, pakker om et par ganger, begynner å kjenne over hele kroppen etter bilnøklene (som jeg står med i hånden). Kundene lenger bak i køen sprer seg for å få god sikt. Det er musestille nå. Spenningen er til å ta og føle på.

Mennesket som drister seg til å kaste opp varene på disken er helt åpenbart ikke fra vår bygd. Kanskje stakeren helt tilfeldig tenkte hu skulle stoppe her, på vei til byen. Kanskje hun har fått punktering. Kjørt feil. Kanskje har hun besøkt venner eller familie? Lite trolig, siden ingen venner og familie ville unnlatt å informere om de lokale fallhullene og ville dyrene, og damen står nå her og ser nokså lite panisk ut. Svetten pipler ikke. Blikket er stødig. Holdningen tilbakelent.

Bipp...bipp...

 Alle har sluttet å puste nå. Tiden har stoppet. Langt bak i butikken hører vi et støvkorn som faller til gulvet. En bil bremser opp lenger nedi gata. En måke høres i det fjerne...

...bipp...

*gisp*

"Økologisk ja. Har aldri helt skjønt meg på det der..."




...